Bedrijf achter Chinese WhatsApp werkt aan zelfrijdende auto

Bron: Volvo

Chinees internetbedrijf Tencent werkt aan eigen technologie voor zelfrijdende auto’s. Het bedrijf is vooral bekend van een populaire app genaamd WeChat, in China wordt dit gebruikt als alternatief voor WhatsApp. Bloomberg kwam onlangs met het nieuws. Hoe ver Tencent momenteel is, werd nog niet gemeld.

Tencent heeft een belang in autofabrikant Tesla, het bezit vijf procent van de aandelen. Tencent investeerde onlangs ook veel geld in een concurrent van Uber genaamd Didi Chuxing. Dat bedrijf zit weer achter de activiteiten die Uber eerder in het land ondernam. Momenteel is het de populairste app in China met betrekking tot taxidiensten.

Concurrentie

Volgens Bloomberg is het nog niet bekend of Tencent samen met de eerder genoemde bedrijven wil werken om de techniek beschikbaar te krijgen. In het verleden was vooral Baidu het bedrijf waarover werd gesproken als het ging om zelfrijdende technieken, wellicht heeft dat bedrijf er nu dus een geducht concurrent bij. Tencent is in China vooral bekend als communicatie-app, vergelijkbaar met WhatsApp.

Lees ook: Baidu wil 1 miljoen zelfrijdende auto’s produceren in 2016

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.