Auto wordt zelfrijdend kantoor volgens Mercedes en Microsoft

Bron: Mercedes

Mercedes en Microsoft brengen volgend jaar software op de markt om van een zelfrijdende auto een kantoor te maken. Het softwareprogramma heet In Car Office en biedt diverse functionaliteiten om bestuurders van zelfrijdende auto’s werktaken te laten uitvoeren. Het nieuwe programma is aangekondigd tijdens een technologiebeurs in Berlijn.

Als auto’s in de toekomst steeds meer rijtaken overnemen, ontstaat voor bestuurders meer tijd om zich met andere zaken bezig te houden, is de redenering van beide bedrijven. Dat kunnen dus ook werkgerelateerde activiteiten zijn. Met het nieuwe programma willen Mercedes en Microsoft inspelen op deze ontwikkeling.

In Car Office

Met het In Car Office-programma kunnen bestuurders onder andere hun kalender bekijken middels Microsoft Exchange. De software maakt melding van aanstaande afspraken en plant automatisch de route ernaar toe, schrijft de website Duurzaam Bedrijfsleven.

Tevens bekijkt het programma welke mogelijkheden er zijn om telefoongesprekken en vergaderingen te voeren, waarbij wordt gekeken naar de tijd die nog resteert voordat de eerstvolgende bestemming wordt bereikt. In de eerste helft van volgend jaar moet het op de markt verschijnen.

Softwareleverancier

In tegenstelling tot diverse andere techbedrijven, zoals Apple en Google, heeft Microsoft geen plannen om met een eigen zelfrijdende auto te komen. Wel ziet het voor zichzelf een rol weggelegd als leverancier van software voor dit type van mobiliteit. Dat meldde het Amerikaanse bedrijf eerder dit jaar.

Lees ook: ‘Microsoft gaat geen eigen zelfrijdende auto ontwikkelen’

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.