‘Microsoft gaat geen eigen zelfrijdende auto ontwikkelen’

De Amerikaanse technologiereus Microsoft is niet van plan om eigenhandig een zelfrijdende auto te ontwikkelen. Wel wil het software leveren voor toepassing in dergelijke voertuigen en staat het open voor partnerschappen op dat gebied. Dat heeft het bedrijf gemeld tijdens een conferentie in Hong Kong.

Microsoft wijkt met die strategie af van diverse andere grote technologiebedrijven. Zo zijn bijvoorbeeld Google-moeder Alphabet, het bedrijf achter de Chinese zoekmachine Baidu en Apple juist volop bezig met het ontwikkelen van autonoom rijdende voertuigen. Het door Bill Gates opgerichte bedrijf ziet daar echter geen heil in.

Samenwerking

“We zullen niet zelf autonome voertuigen bouwen, maar willen het wel mogelijk maken”, zei het hoofd van de afdeling Business Development bij Microsoft Peggy Johnson in Hong Kong. Het bedrijf is met zeven of acht verschillende partijen in contact om te bekijken wat hun behoeften zijn op het gebied van zelfrijdende auto’s en hoe Microsoft ze daarbij kan helpen. Dat schrijft (betaalde link) de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal.

Het is voor het in Redmond gevestigde bedrijf niet de eerste stap in de automarkt. Het is al jaren actief met leveren van softwaresystemen die in voertuigen worden gebruikt. Het gaat dan om infotainmentsystemen, maar ook om andere toepassingen. Onder meer autoproducenten Kia, Ford, Nissan en Fiat gebruiken programma’s van Microsoft in hun voertuigen.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.