NXP onthult digitaal platform voor autonome voertuigen

NXP heeft een platform ontwikkeld voor semi-autonome en volledig autonome voertuigen. Automakers en toeleveranciers kunnen dit platform gebruiken om geavanceerde ADAS-systemen en andere zelfrijdende ontwikkelingen op te baseren. 

Chipmaker NXP maakte dit bekend op zijn FTF-conferentie. Het betreft een modulair hardware- en softwareplatform dat Bluebox heeft. Tijdens de conferentie stelde NXP dat al tachtig procent van de grote autobedrijven met het platform voor zelfrijdende voertuigen werkt.

Platform

Bluebox is met name gericht op connected cars; draadloze communicatie tussen auto’s en sensorfusie. Het hart van het Bluebox-platform is een Arm multicore-processor waar Linux op draait. Met het platform kunnen voor radar, lidar en camera’s beeldverwerking en interfaces worden gecreëerd. De software is zo gemaakt dat het omliggende signalen integreert en daardoor een beeld van de omgeving vormt vanuit het voertuig gezien.

Om te demonsteren wat Bluebox is, liet NXP op de conferentie een 3D-geprinte wagen rondrijden die was aangesloten op diverse zelfgemaakte sensoren. NXP stelde daarbij wel nadrukkelijk dat sensoren van andere bedrijven er met hetzelfde gemak op aangesloten kunnen worden.

Bekijk de video over Bluebox.

Onderwerpen: ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.