Zelfrijdende auto van Ford

‘Volkswagen en Ford gaan samenwerken in autonoom rijden’

The Ford-developed light bar, located just above the windshield, uses three different light signals to indicate it is yielding, in active driving mode, or preparing to accelerate from a stop.

Volkswagen en Ford gaan samenwerken op het gebied van zelfrijdende auto’s. Dat meldt persbureau Bloomberg. Eerder werd al bekend dat er werd gewerkt aan een samenwerking op het vlak van de ontwikkeling van pick-uptrucks en bedrijfswagens.

Financieel topman Bob Shanks van Ford zei vorige week dat er geen beperkingen zijn in de besprekingen met Volkswagen. Hij ging verder niet in op specifieke terreinen zoals zelfrijdende auto’s. ,,We hebben erg brede gesprekken over hoe we elkaar wereldwijd kunnen helpen.” VW liet slechts weten dat de gesprekken goed verlopen.

Goede aanvulling

De samenwerking zou een van de grootste in de sector kunnen worden. “We hebben een geschiedenis met VW. We kunnen goed met hen opschieten. En als je naar de sterke en zwakke punten van ieder van ons kijkt, komen we echt heel goed overeen”, aldus Shanks.

Eerder werd al bekend dat er werd gewerkt aan een samenwerking op het vlak van de ontwikkeling van pick-uptrucks en bedrijfswagens. De samenwerking zou moeten zorgen voor flinke kostenbesparingen voor de autofabrikanten uit Duitsland en de Verenigde Staten, meldt Bloomberg. Er wordt veel verwacht van zelfrijdende voertuigen, en ook daarvoor moet veel worden geïnvesteerd. Volkswagen kampt echter nog met de naweeën van het dieselschandaal. Ford is bezig met een wereldwijde ‘herstructurering’ en moet winstdoelstellingen voor 2020 bijstellen.

Lees ook: Ford start apart bedrijf voor autonome voertuigen

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.