Delphi

Delphi koopt startup zelfrijdende auto nuTonomy

Het Britse technologiebedrijf Delphi heeft de Amerikaanse startup nuTonomy opgekocht. Het automotive bedrijf maakte dit vorige week definitief en tekende voor een overnamesom van 400 miljoen dollar. Met de overname hoopt het bedrijf de productie van autonome mobiliteitsoplossingen naar een hoger niveau te tillen.

De startup nuTonomy was eind 2016 het eerste bedrijf dat een vloot zelfrijdende auto’s inzette. De auto’s, die nog steeds ingezet worden, maken onderdeel uit van een taxidienst en rijden in bepaalde delen van Singapore. Gebruikers kunnen zelf hun begin- en eindpunt bepalen.

Samenwerking

Het ontwikkelingsplatform voor autonome voertuigtechnologie van Delphi werkt onder andere al samen met BMW, Intel en Mobileye. Het bedrijf verkoopt de technologie vervolgens aan autoproducenten. Met de komst van nuTonomy hoopt Delphi aan het eind van dit jaar zestig autonome voertuigen over drie continenten commercieel in te zetten.

NuTonomy werd in 2013 opgericht. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan honderd werknemers in dienst. In 2017 werd het door World Economic Forum uitgeroepen tot ’technologische pionier van het jaar’ en voegde zich daarmee tussen voorgangers Twitter, Airbnb, Dropbox en Kickstarter. Na de overname heeft Delphi vestigingen in Boston, Pittsburgh, Singapore, Santa Monica, en Silicon Valley.

Karl Iagemma, CEO en medeoprichter van nuTonomy kijkt uit naar de samenwerking. “Het is ons doel om met de inzet van autonoom rijden de mobiliteitssector te verbeteren. Door onze krachten te bundelen met Delphi zijn we weer een stapje dichterbij onze visie om autonoom rijden internationaal op de markt te zetten.”

Lees ook: Delphi sluit aan bij BMW, Intel en Mobileye

Onderwerpen: , ,

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en RijschoolPro, het vakblad voor de rijschoolbranche

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.