Tesla Model 3

Tesla sluit deal voor bouw fabriek in Shanghai

Tesla gaat een fabriek bouwen in China. De fabriek komt in de vrijhandelszone van Shanghai. Volgens The Wall Street Journal heeft de autofabrikant hierover een deal gesloten met het bestuur van de stad. Met deze stap hoopt Tesla meer te kunnen profiteren van de snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen in China.

De Wall Street Journal baseert zich op bronnen die betrokken zijn bij de onderhandelingen. Tesla heeft eerder al aangekondigd op zoek te zijn naar een productielocatie in China. Door een fabriek in Azië te bouwen, kan Tesla onder meer de productiekosten verlagen. Tesla zal nog wel de 25 procent importbelasting moeten betalen. Aan de details van de overeenkomst zou nog worden gewerkt. Tesla wil nog niet bevestigen dat de deal rond is.

Ontslagronde

Mogelijk zorgt deze deal voor een betere productie van de Tesla-auto’s. Door productieproblemen meldde Tesla dat het maar 260 van de nieuwe Model 3-auto’s heeft gebouwd in het afgelopen kwartaal. Dat moesten er eigenlijk 1500 zijn.

Onlangs werd ook bekend dat Tesla tussen de vierhonderd en zevenhonderd werknemers heeft ontslagen. Volgens Amerikaanse media kwam de ontslagronde nadat de prestaties van Model 3 tegenvielen. Tesla heeft overigens bevestigd dat er een ontslagronde is geweest, maar trad hierover niet in detail.

Lees ook: Tesla botst intern over te hoge beloftes zelfrijdende auto

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.