Fiat

FCA haakt aan bij BMW, Intel en Mobileye voor platform zelfrijdende auto’s

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) sluit zich aan bij de samenwerking tussen BMW Group, Intel en Mobileye bij het ontwikkelen van een platform voor zelfrijdende auto’s. Met de samenwerking kunnen de bedrijven elkaars kennis en middelen gebruiken om zo efficiënter en sneller te werken aan de autonome auto’s.

Dat meldde FCA eerder deze week. BMW, Intel en Mobileye kondigden hun samenwerking een jaar geleden aan. Zij werken samen aan technologie voor voertuigen die grotendeels tot vrijwel geheel autonoom moeten zijn (niveau 4/5). Die technologie moet dan aan meerdere toeleveranciers van autoproducenten worden verkocht, ’terwijl de unieke merkidentiteiten behouden blijven’.

De bedrijven willen eind 2017 veertig autonome testvoertuigen op de weg hebben rijden. In 2021 moeten ze daadwerkelijk in productie gaan.

‘Samenwerking cruciaal’

Volgens de CEO van Fiat Crysler zijn dergelijke samenwerkingen cruciaal voor de ontwikkeling van zelfrijdende technologie. Fiat Chrysler werkt al samen met Waymo aan technologie voor het testen van zelfrijdende minivans. In mei werd beken dat ook het Britse technologiebedrijf Delphi zich bij het ontwikkelingsplatform voegt.

Chipfabrikant Intel heeft eerder dit jaar Mobileye overgenomen voor 15 miljard dollar. Het Israëlische Mobileye maakt sensoren en andere technologische toepassingen die gebruikt worden om obstakels op de weg te herkennen.

Lees ook: Delphi sluit aan bij BMW, Intel en Mobileye

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.