Autonomous Travel Suite is zelfrijdende hotelkamer

Zelfrijdend vervoer of een hotelkamer op wielen? Ontwikkelaar Aprilli hanteert zelf de term ‘Autonomous Travel Suite’. In dit vervoersmiddel waant de passagier zich in een hotelkamer. De Autonomous Travel Suite is voorzien van alle gemakken die je ook in een hotelkamer vindt. Denk dan aan een bed, badkamer en werkruimte.

De Autonomous Travel Suite biedt comfort en luxe, terwijl de passagier naar zijn of haar plaats van bestemming reist. Aprilli bindt de strijd aan met hotels, want nu speelt locatie geen enkele rol meer. Reizen en ontspanning worden samengevoegd. Hoewel het voertuig nog volop in ontwikkeling is, verwacht Aprilli dat dit concept binnen vijf jaar de toekomst wordt. Forenzen hoeft volgens de ontwikkelaar niet vervelend te zijn. Integendeel, de afstand woon-werkverkeer kan veranderen in een zeer ontspannen reis dankzij het nieuwe vervoersmiddel.

Het vervoersmiddel kan aangestuurd worden met een tablet. De omgeving is dynamisch, omdat dit hotel rijdt. Passagiers die snakken naar meer privacy kunnen de beglazing van de Autonomous Travel Suite met een druk op de knop verduisteren. Daarnaast is dit transportmiddel voorzien van het zogenaamde Autonomous Hotel Chain. Het gaat hier om een laadstation. De zelfrijdende auto’s slaan automatisch aan in de daarvoor bestemde ruimtes die uitmonden in de eigen persoonlijke slaapkamers.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.