Helmond krijgt zelfrijdende shuttle

Het konvooi heeft pauze bij de Automotive Campus in Helmond FOTO Aon

Tussen het treinstation en de Automotive Campus in Helmond gaat vanaf 2020 een zelfrijdende elektrische shuttle mensen vervoeren. Dankzij het geld dat de Rijksoverheid in de regio Eindhoven steekt, zijn de plannen voor het autonome busje in een stroomversnelling geraakt.

Het Eindhovens Dagblad sprak met Brainport Development, dat aangeeft dat de plannen voor de zelfrijdende shuttle er al langer zijn. De overheid steekt miljoenen euro’s in de regio Eindhoven om deze aantrekkelijker te maken voor bedrijven en kenniswerkers. Een deel van dat geld kan worden aangewend voor de autonome pendeldienst, die door het beschikbare in een grotere omvang kan worden gerealiseerd dan aanvankelijk was bedacht.

Meerdere locaties

In totaal krijgt de regio Eindhoven 130 miljoen euro aan subsidie van het rijk. Twee miljoen daarvan is bedoeld voor slimme mobiliteitsoplossingen en de helft daarvan gaat naar de zelfrijdende shuttle.  Het geld en de schaal waarmee nu gewerkt kan worden, maakt het ook mogelijk om naar andere locaties in de regio de kijken waar het autonome voertuig kan worden ingezet.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.