Renault presenteert Symbioz-concept in Eindhoven

De zelfrijdende Renault Symbioz is samen met het bijbehorende Symbioz-huis van 20 tot en met 28 oktober te zien in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week. De auto en het huis zijn volledig verbonden met elkaar en met de omgeving. Met dit concept toont Renault zijn visie op de rol van de auto in de samenleving in de toekomst.

Renault heeft een visie op de auto en zijn rol in de samenleving tot 2030: elektrisch aangedreven, autonoom, verbonden en volledig in het leven van de mens – en dus ook zijn huis – geïntegreerd. De auto staat dan ook midden in de huiskamer.

Ontwerp

Het huis is 21 meter lang, 7 meter hoog en 8 meter breed. Het huis is voor Renault ontworpen door het Franse bureau Marchi Architectes. Het grootste gedeelte van de begane grond bestaat uit glas, om zo veel mogelijk licht binnen te laten. Het huis heeft geen pilaren of muren, om beweging te vergemakkelijken en om een plek voor de Symbioz-auto in de huiskamer te bieden. Van buitenaf is de binnen geparkeerde auto goed zichtbaar.

Verbinding

De auto wordt gezien als een verlengstuk van thuis. Als het voertuig in huis geparkeerd staat, doet hij dienst als een extra, mobiele, multifunctionele kamer. Renault zegt hierover: “De slimme verbinding tussen auto en huis is permanent. Inzittenden profiteren van optimaal gemak en plezier in hun digitale leven. Via het Internet of Things (IoT) is de SYMBIOZ-auto ook verbonden met open automatiseringstechnologie. Op deze manier is slimme communicatie tussen de auto en spullen thuis mogelijk.”

Het Symbiozhuis en bijbehorende auto staat op het Ketelhuisplein en is te bezoeken tussen 11.00 en 18.00 uur.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.