Autonoom oorlogsschip voltooit tests in de VS (video)

DARPA, een instituut van het Amerikaanse ministerie van defensie, heeft succesvolle tests uitgevoerd met een autonoom oorlogsschip. De Sea Hunter, zoals het schip heet, heeft een zogenaamde Anti-Submarine Warfare gedaan. Het schip is vervolgens overgedragen aan the Office of Naval Research. Zij gaan verder met de ontwikkeling van het autonome schip. 

DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) hoopt dat de samenwerking de weg vrijmaakt voor een toekomstige autonome oorlogsvloot. Het ONR laat weten erg blij te zijn met het pionierschap van het instituut en gaat verder aan de slag met de ontwikkeling. Er volgt onder meer een onderzoek naar de mogelijkheden van autonome oorlogsschepen. Gezien de lastige materie is het nog niet bekend wanneer resultaten volgen.

Samenwerking

DARPA en ONR werken al langer samen. In september 2014 kwamen beide partijen tot een overeenkomst over de ontwikkeling van autonome oorlogsschepen en de kosten die dat met zich meebrengt. In april 2016 werden de eerste tests gedaan op open zee. Nu er verschillende tests zijn uitgevoerd, wordt het schip dus overgedragen aan de ONR.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.