Amerikaanse snelweg krijgt mogelijk strook voor zelfrijdende auto

Een snelweg in de Amerikaanse staat Wisconsin krijgt wellicht een aparte rijstrook voor zelfrijdende auto’s. De mogelijkheden hiervoor worden momenteel onderzocht. Deze aparte strook zou onderdeel moeten worden van de snelweg I-94, rondom de stad Milwaukee. Het zou daarmee de eerste snelweg in Amerika zijn met een dergelijke voorziening.

De weg wordt sowieso onder handen genomen. De vraag is alleen of er ook een aparte strook voor autonome voertuigen komt. Deze wens werd geuit door Foxconn, een groot Chinees productiebedrijf, dat een grote fabriek wil bouwen in de betreffende regio.

Woon-werkverkeer

Deze productie-eenheid moet emplooi bieden aan zon’n dertienduizend werknemers, die zich gemakkelijk van en naar het werk moeten kunnen begeven. Foxconn vermoedt dat dit woon-werkverkeer in de toekomst, al dan niet gedeeltelijk, plaatsvindt met behulp van zelfrijdende voertuigen en vroeg daarom aan de autoriteiten of ook gedacht is aan autonome mobiliteit. Dat bleek niet het geval, maar daar wordt nu alsnog naar gekeken.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.