Noord-Brabant zoekt samenwerking in Amerika op gebied van slimme mobiliteit

Zwolle, 9 februari 2015. Minister Melanie Schultz van Haegen is in Zwolle bij een demonstratie van zelfrijdende vrachtwagens bij de Scania fabriek.

De provincie Noord-Brabant en de Amerikaanse staat Ohio, de staats-hoofdstad Columbus en de Ohio State University gaan intensiever samenwerken op het gebied van Smart en Green Mobility.

De samenwerking moet ervoor zorgen dat ervaringen en informatie van onder andere Research & Development-projecten, testprojecten en implementatietrajecten intensief gedeeld worden. Ook wordt uitwisseling van studenten tussen de Ohio State University en TU Eindhoven gestimuleerd en gefaciliteerd.

Innovatiereis

De partijen hebben de samenwerking bekrachtigd tijdens een innovatiereis van Nederlandse overheden, kennisinstellingen en marktpartijen die momenteel plaatsvindt in de Verenigde Staten en Canada. De ondertekening van de intentieverklaring door de provincie Noord-Brabant is een aanvulling op de intentieverklaring die vorig jaar ondertekend werd door Ohio en diverse Zuid-Nederlandse partijen die zich allemaal bezighouden met smart mobility.

Brabant koos voor Ohio omdat de staat voorop zou lopen in het ontwikkelen, testen en toepassen van slimme mobiliteit. Vorig jaar won staats-hoofdstad Columbus de Smart City Challenge, waaraan 78 middelgrote Amerikaanse steden deelnamen. Ook in Brabant gebeurt veel op mobiliteitsgebied. Denk bijvoorbeeld aan het onlangs opgestelde speerpuntenplan of aan het stuk weg waar autonome voertuigen getest kunnen worden. Het idee is dat een samenwerking voor beide partijen veel oplevert.

Auteur: JanPieter Rottier

Jan Pieter Rottier is vaste redacteur van Verkeersnet.nl. Regelmatig schrijft hij ook voor Zelfrijdendvervoer.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.