Ambulance,

Angst heerst voor zelfrijdende ambulance

Gebruikt

Onderzoekers van het Florida Instituut voor Technologie en de Embry-Riddle Aeronautical University in Florida hebben gekeken naar de mate waarin mensen bereid zijn om met een autonome ambulance vervoerd te worden. Uit het onderzoek blijkt dat mensen veel minder bereid zijn dit te doen, dan met een normale ambulance. 

De onderzoekers kwamen erachter dat van de duizend ondervraagden ongeveer de helft veel minder bereid was om zich met een autonome ambulance te laten vervoeren, zelfs als er twee dokters zouden meerijden in plaats van één in een niet zelfrijdend exemplaar. Daarnaast waren er meerdere ondervraagden die absoluut zouden weigeren, mocht er een autonome ambulance verschijnen.

Emotie

Er werd met het onderzoek ook gekeken naar emoties. De mannen die niet open staan voor een rit in de zelfrijdende exemplaren zijn over het algemeen angstig. Degene die wel voor het idee open staan hebben een positief en blij gevoel bij het concept. De ondervraagde vrouwen waren in het algemeen een stuk negatiever over het idee van een zelfrijdende ambulance. In tegenstelling tot de mannen waren ze niet bang of blij, ze hadden boze emoties bij het idee.

De onderzoekers hebben wel een verklaring voor de emoties die het idee bij veel mensen oproept. Volgens hen is de mens in het algemeen bang voor hetgeen hij of zij niet kent. De onderzoekers kwamen op het idee voor de studie aangezien het niet de vraag is of, maar wanneer de wegen vol autonome voertuigen rijden. De logische volgende stap is volgens hen dan ook de een zelfrijdende ambulance.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.