Zakelijke radiozender start met programma over ‘smart mobility’

Zakenzender New Business Radio start met een nieuwe programma, ‘Smart Mobility’ the future is now. In het programma staat de vraag centraal hoe mobiliteit slimmer gemaakt kan worden. Het wordt gepresenteerd door Marco Maréchal en is vanaf dinsdag 27 september maandelijks te horen op New Business Radio. Maréchal is ook een van de sprekers op de SDC Summit op woensdag 12 en donderdag 13 oktober 2016 in Expo Houten.


In ‘Smart Mobility’ krijgen luisteraars een kijkje in de toekomst van mobiliteit en komen alle aspecten van deze nieuwe en snelgroeiende markt aan bod: van zelfrijdende auto’s tot slimme parkeerplekken en van elektrische auto’s tot autodelen.

Experts

Iedere maand schuiven interessante gasten aan uit de wereld van smart mobility en komen experts en berijders aan het woord. Bovendien wordt iedere uitzending een voorspelling gedaan over de mobiliteit over tien jaar.

 Tevens wil het radioprogramma de theorie verbinden met de praktijk en worden actuele projecten op het gebied van slimme mobiliteit en ‘smart city’ besproken. Tevens is er een koppeling met de Nederlandse consument. Wat vinden zij hiervan en wat hebben ze nodig om hierin actief in mee te participeren?

“Alleen door deze koppeling te maken worden nieuwe vormen van mobiliteit een succes en worden ze geaccepteerd”, aldus de makers. Het moet een interactief radioprogramma worden, dat volop gebruikmaakt van de gebruiker van mobiliteit, namelijk de Nederlander. ‘Smart Mobility‘ is elke laatste dinsdagmiddag van de maand van 15.00 tot 16.00 uur te beluisteren op New Business Radio. De uitzendingen worden ook als podcast beschikbaar gesteld.

Toekomstmuziek

Marco Maréchal licht toe: “Toekomstmuziek of realiteit? Je stapt in een auto zonder stuur en pedalen om naar je bestemming te worden gereden, zonder dat er een bestuurder aan te pas komt. Het lijkt uit een sciencefictionfilm te komen, maar inmiddels is het al zo goed als realiteit.

“De eerste (semi)autonome voertuigen zijn in de laatste testfase of rijden zelfs al tussen alle ‘normale’ auto’s op de openbare weg. Het lijkt een fantastisch idee, maar wat vindt de Nederlander hiervan? Willen we eigenlijk wel in een auto stappen die compleet zelfstandig van A naar B rijdt?”

Maréchal is werkzaam als strategisch (communicatie) adviseur, projectleider, spindoctor, dagvoorzitter en presentator. In 1996 startte hij zijn bedrijf Connected Strategische Veranderingsprocessen. Daarmee was hij intensief betrokken bij onder meer de markt van de waterschappen, en bij mobiliteit, verkeer en vervoer.

De presentator van het nieuwe programma is één van de sprekers op de SDC Summit op woensdag 12 en donderdag 13 oktober 2016 in Expo Houten. Tijdens het evenement staan de ontwikkelingen op het gebied van de zelfrijdende auto centraal. Kijk voor meer informatie op www.sdcsummit.com/programma/.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.