Opel-URBAN, autopilot, rij-assistentie

Australische overheid tot actie gemaand voor autonoom beleid

Foto: Opel

De National Roads and Motorists’ Association (NRMA), de Australische ANWB, heeft de overheid tot actie gemaand om te investeren in de infrastructuur en regelgeving ten behoeve van zelfrijdende mobiliteit. De CEO van de bond heeft de Australische regering gevraagd om tests met semi-autonome voertuigen toe te staan en om de infrastructuur klaar te maken voor de mobiliteit van de toekomst.

De NRMA verzorgt in Australië pechhulp voor alle voertuigen. Daarnaast is de bond verantwoordelijk voor het uitgeven van internationale rijbewijzen.

Smart mobility

“Om de infrastructuur gereed te maken voor de toekomst, moet de overheid meer doen dan wat nu gebeurt”, zegt CEO Rohan Lund. “Simpelweg meer wegen aanleggen en geld spenderen aan adhoc-projecten gaan ons fileprobleem niet oplossen, reistijden niet verbeteren of de infrastructuur toekomstbestendig houden.”

De NRMA wil ook dat de Australische regering tests met semi-autonome voertuigen toestaat op snelwegen. Daarmee doelen ze onder meer op het Autopilot-systeem van Tesla, dat momenteel nog niet buiten de Verenigde Staten beschikbaar is omdat het door de meeste overheden ‘verboden’ wordt.

De NRMA is hierin niet helemaal belangeloos, aangezien het zelf ook plannen heeft om een Uber-achtige app op te zetten voor het stimuleren van autodelen. Daarnaast verkeert de politiek in Australië in een verkiezingsperiode, waardoor gericht beleid waarschijnlijk nu niet gemaakt gaat worden.

Onderwerpen: ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.