Stap in een zelfrijdende auto tijdens Open Dag Europagebouw

Wie altijd al eens in een zelfrijdende auto wilde stappen, kan dit doen op zaterdag 14 mei tijdens de open dag van het Europagebouw in Amsterdam. Ter plekke zijn er een Tesla en een BMW toegankelijk voor publiek. Bezoekers mogen niet zelf rijden, maar kunnen wel achter het stuur kruipen. Tevens is er een demonstratie van zelfrijdende auto’s.

Dat voertuigen steeds meer automatisch kunnen rijden, wordt door veel beleidsmakers gezien als een belangrijke vooruitgang. Zo kan het verkeersveiligheid vergroten, de uitstoot van schadelijke stoffen verminderen, de doorstroming van het verkeer verbeteren, zorgen voor een comfortabelere manier van vervoer, voor efficiënter gebruik van de infrastructuur en voor minder files.

Uitwisseling van informatie

Daarnaast geeft het groepen die minder mobiel zijn, zoals ouderen of mensen met een beperking, een mogelijkheid om te reizen. Zelfrijdende auto’s kunnen in de toekomst ook met elkaar communiceren en in contact staan met elkaar en met de infrastructuur door uitwisseling van informatie.

Geïnteresseerden kunnen langskomen tussen 12.00 en 16.00 uur en zelf ervaren hoe de toekomst van autorijden eruitziet. Het Europagebouw bevindt zich aan de Kattenburgstraat 7 in Amsterdam. Bekijk hier het hele programma van de Open Dag.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.