‘Uber wil nieuwe testplek voor zelfrijdende auto’s in Amerika’

Leverancier van mobiliteitsdiensten Uber overweegt een tweede testplek te realiseren voor zelfrijdende auto’s in Amerika. Het gaat om een locatie in de plaats Duquesne in het oosten van de Verenigde Staten. Dat zegt de burgemeester van het stadje. Uber zelf wil geen commentaar geven.

Het gaat om een plek waar vroeger een fabriek stond van U.S. Steel, maar dat het mobiliteitsbedrijf graag zou omtoveren tot een pilotplek voor autonoom rijdende voertuigen. Daarbij komen twee testomgevingen. Eentje waar met hoge snelheden kan worden getest en een waar een stadsomgeving wordt nagebootst, met bijvoorbeeld stoplichten en verkeersborden.

Toekomst

Uber ziet zeker toekomst in robotauto’s. Ceo Travis Kalanick van het Amerikaanse bedrijf geeft echter aan dat er nog een lange weg te gaan is, voordat ze grootschalig kunnen worden ingezet. Ook ziet hij het niet gebeuren dat ‘normale’ auto’s volledig verdwijnen en plaats maken voor zelfrijdende varianten. “Op sommige plekken zullen ze wél werken, op andere plekken niet.”

Kalanick ziet zelfrijdende auto’s als een belangrijk middel om verkeer veiliger te maken en het aantal dodelijke slachtoffers terug te dringen. Ook zorgt het ervoor dat mensen minder tijd verspillen in files. “Daardoor kan deze technologie de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren”, aldus de Uber-topman.

[mcembed]Schrijf je in voor de SDC360-nieuwsbrief[/mcembed]

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.