Zelfrijdende motor van BMW Motorrad

Video: BMW demonstreert zelfrijdende motor

Bron: BMW

BMW wil motorrijden veiliger maken door middel van zelfrijdende technologieën. In een video toont de Duitse onderneming hoe een autonome motor van BMW Motorrad zelf wegrijdt, bochten neemt en tot stilstand komt op het circuit in het Franse Mirames.

Motorrijden is een stuk gevaarlijker dan autorijden. Motorrijders komen 28 keer zo vaak om het leven bij verkeersongevallen als automobilisten. Daarom vindt BMW het zaak om motorrijden veiliger te maken. Een van de manieren om dat te doen, is om autonome technologieën te implementeren op motoren. Dat wil niet zeggen dat er plannen zijn om volledig zelfrijdende motoren te maken. In plaats daarvan moet de technologie de basis vormen voor toekomstige systemen en functies om motorrijden nog veiliger te maken.

Prototype

Volgens BMW is het doel van de prototype om ‘extra kennis te verzamelen met betrekking tot rijdynamiek om gevaarlijke situaties vroegtijdig te detecteren’. Op die manier kan de technologie de bestuurder ondersteunen en bepaalde manoeuvres veiliger maken, zoals het afslaan op kruispunten.

De Duitse organisatie presenteerde de eerste zelfrijdende motor vorige week tijdens de BMW Mottorrad Techdag 2018. BMW werkt al meer dan twee jaar aan zelfrijdende motoren en het resultaat is te zien in de video. Een BMW-model R1200GS legt het circuit van BMW af in Mirames. De motor kan zelf wegrijden, optrekken, bochten nemen en afremmen tot stilstand. Het is niet bekend wanneer de eerste motoren op de markt komen.

Lees ook:

BMW opent campus voor ontwikkeling autonoom rijden

Onderwerpen: ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is vaste redacteur van SpoorPro.nl en RailTech.com. Ze schrijft ook regelmatig voor ZelfrijdendVervoer.nl.

1 reactie op “Video: BMW demonstreert zelfrijdende motor”

Marvin Mahal|27.09.18|08:20

Motorrijden wordt saai gemaakt, yeeey

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.