BMW campus München Duitsland

BMW opent campus voor ontwikkeling autonoom rijden

Afbeelding: BMW

BMW Group heeft ten noorden van het Duitse München een speciale campus voor de ontwikkeling van autonoom rijden geopend. De nieuwe campus is 23.000 vierkante meter groot en de bouw duurde vijftien maanden. BWM brengt in het nieuwe kantoor alle expertise op het gebied van connectiviteit en autonoom rijden samen.

De ruimte in het kantoor is zo ingericht, zodat deze flexibel kan worden ingezet. Volgens BMW stimuleert dit efficiëntie en biedt het werknemers veel autonomie en korte afstanden. Zo kan een softwareontwikkelaar zijn of haar nieuwe code direct testen op voertuigen, omdat deze vlakbij geparkeerd staan. Ook ligt het gebouw nabij het Research and Innovation Centre (FIZ) en snelwegen.

Ontwikkeling

BMW Group zet flink in op de ontwikkeling van autonoom rijden. Eind 2016 werkten nog 600 mensen aan autonoom rijden. De nieuwe campus ten noorden van München biedt plek voor 1800 mensen.

BMW bouwt tegelijkertijd modellen van de BMW 7 Serie om autonoom rijden op de snelweg en in stedelijke omgeving te testen. De Duitse onderneming liet vorig jaar weten marktleider te willen worden op het gebied van elektrisch en autonoom rijden.

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is vaste redacteur van SpoorPro.nl en RailTech.com. Ze schrijft ook regelmatig voor ZelfrijdendVervoer.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.