De Cruise AV van General Motors

GM breidt vloot zelfrijdende auto’s in Californië uit tot 175

Een testontwerp van General Motors

General Motors Cruise heeft zijn vloot van zelfrijdende auto’s in Californië in de afgelopen twee maanden uitgebreid naar 175. In juni bezat het onderdeel van General Motors dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van de zelfrijdende technologie nog 117 autonome voertuigen.

General Motors Cruise heeft inmiddels 476 chauffeurs die bevoegd zijn om in de auto’s te rijden. Het bedrijf heeft daarnaast voor de meeste voertuigen toestemming om de zelfrijdende technologie te testen, meldt Macreports.com.

Zelfrijdende auto’s

Na General Motors Cruise volgt Waymo met 88 autonome voertuigen en 467 chauffeurs. Waymo wordt op de voet gevolgd door Apple met 70 zelfrijdende auto’s en 139 chauffeurs. Daarna volgt Tesla met 39 autonome wagens en 92 bestuurders.

In juni werd bekend dat de Japanse investeringsmaatschappij SoftBank ongeveer twee miljard euro in GM Cruise steekt. Iets minder dan de helft van dat geld wordt nu geïnvesteerd; de rest volgt als de autonome voertuigen van GM in 2019 op de markt worden gebracht.

Lees ook:

Softbank steekt miljarden in GM Cruise

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van Zelfrijdend Vervoer en adjunct-hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.