Tesla Model X

Tesla Model X versnelde vlak voor fataal ongeluk

De Tesla Model X die afgelopen maart in Californië tegen een wegafscheiding aanreed, versnelde vlak voor het fatale ongeluk. Dat heeft de National Transportation Safety Board laten weten. De snelheid van de Model X, die in de Autopilot-modus stond, werd in de laatste drie seconden verhoogd van 65 naar 71 mijl.

Volgens Bright.nl stuurde de Tesla naar links en versnelde de auto. Voor de aanrijding volgde de Model X een voorligger. De NTSB meldt verder dat de bestuurder in de laatste zes seconden voor het ongeval zijn handen niet aan het stuur had. De auto botste tegen een betonnen wegafscheiding, waarna er aanrijdingen plaatsvonden met nog twee andere auto’s.

Gevolgen aanrijding

De batterij van de Tesla raakte bij de aanrijding beschadigd en vloog vervolgens in brand. Hoewel omstanders de bestuurder nog wel uit zijn auto konden bevrijden, overleefde hij het ongeval niet. De andere twee automobilisten hielden lichte verwondingen over aan de aanrijding. Tesla heeft nog niet gereageerd op de voorlopige onderzoeksresultaten.

In de AutoPilot-modus neemt de auto bepaalde taken van de bestuurder over. De Tesla Model X kan binnen de lijnen van de rijbaan blijven en houdt automatisch een veilige afstand tot de voorligger. Deze optie wordt gezien als ondersteuning voor de bestuurder, die uiteindelijk nog steeds zelf verantwoordelijk blijft.

Lees ookDodelijke crash had te maken met vangrail

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste redacteur voor Tankpro, het vakblad voor de tankstationbranche. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor Zelfrijdend Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.