Volkswagen gaat Drive IX-platform van chipmaker Nvidia gebruiken

Toekomstige modellen van Volkswagen gaan gebruikmaken van het Drive IX-platform van de Amerikaanse chipmaker Nvidia. De samenwerking tussen beide bedrijven werd bekendgemaakt op de Consumer Electronics Show (CES) 2018 in Las Vegas. Een van de auto’s die de slimme techniek moet gaan gebruiken, is de VW I.D. Buzz, de reïncarnatie van het legendarische VW-busje.

Het platform van Nvidia is een systeem waarmee gebruikers applicaties kunnen ontwikkelen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Een van de voorbeelden daarvan is toepassing van gezichtsherkenning. Dat kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de auto automatisch op slot te doen en te openen. Ook systemen die waarschuwen voor gevaren rondom de auto of die vanzelf de taal van de bestuurder detecteren behoren tot de mogelijkheden.

AI en augmented reality

Binnen enkele jaren zal elke nieuwe auto AI-assistenten hebben voor stem-, gebaar- en gezichtsherkenning en zal ook augmented reality gemeengoed zijn, denkt Nvidia-oprichter Jensen Huang. “Samen met Volkswagen bouwen we een nieuwe generatie auto’s die veiliger zijn en leuker zijn om in te rijden. Bovendien worden ze voor iedereen toegankelijk.”

Toepassing van kunstmatige intelligentie brengt een revolutie teweeg bij de ontwikkeling van auto’s, denkt ook Herbert Diess, ceo van Volkswagen. “Autonoom vervoer, mobiliteit zonder CO2-uitstoot en een soepel digitaal samenspel zijn onmogelijk zonder deze technieken. De samenwerking tussen VW en Nvidia, marktleider op gebied van AI-technologie, maakt het voor ons mogelijk om een grote stap naar de toekomst te zetten.”

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste redacteur voor Tankpro, het vakblad voor de tankstationbranche. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor Zelfrijdend Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.