Kia-Soul-EV-Autonomous-Vehicle_Traffic-Jam-Assist, zelfrijdende auto, self driving car

Kia wil in 2021 autonoom rijdende auto’s op de markt brengen

Foto: KIA

Kia wil in 2021 de eerste autonoom rijdende auto’s op level 4 op de markt brengen. Dat heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant bekendgemaakt op de Consumer Electronics Show (CES) 2018 in Las Vegas. Het merk werkt aan technologieën om auto’s in de toekomst autonoom, connected en elektrisch te maken.

De presentaties die Kia tijdens de beurs liet zien, zijn een voorproefje op de toekomst. Bezoekers van de CES konden onder meer nieuwe autonome rijtechnologieën ervaren in een VR-simulator (Virtual Reality) en via een V2X-diorama zien hoe verschillende auto’s zich kunnen verbinden met andere voertuigen in een stedelijke omgeving.

Uitgebreide testvloot

In 2019 wil Kia al een uitgebreide testvloot van zelfrijdende voertuigen op de openbare weg in gebruik nemen. De proef moet een opmaat vormen voor commerciële productie van de technologie van autonome voertuigen. In 2021 willen de Koreanen autonoom rijden op niveau 4 mogelijk maken. Het gaat hierbij om een nieuw Smart City-pilotproject.

Vorige week maakte ook Hyundai, het moederbedrijf van Kia, al bekend over drie jaar een zelfrijdende auto van level 4 op de markt te willen brengen. Daarvoor is de Zuid-Koreaanse autofabrikant een samenwerking aangegaan met Aurora, leverancier van technologie voor autonoom rijden. Dit betekent dat Aurora’s technologie beschikbaar wordt voor nieuwe Hyundai-modellen die na 2021 worden geïntroduceerd.

Lees ook: Hyundai wil ‘revolutie teweegbrengen’ met zelfrijdende auto

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste redacteur voor Tankpro, het vakblad voor de tankstationbranche. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor Zelfrijdend Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.