Ford en Lyft gaan samenwerken.

Taxidienst Lyft introduceert eerste pilot zelfrijdende auto’s

Ford en Lyft gaan samenwerken. Bron: Ford/Medium

Taxidienst Lyft lanceert deze week in Boston haar eerste pilot met zelfrijdende auto’s. Dat meldt The Verge, een Amerikaanse website over technologische ontwikkelingen. Autodeeldienst Lyft is te vergelijken met het bekendere Uber. De voertuigen zijn zelfsturend, maar er zit nog wel een chauffeur in die kan ingrijpen als er iets verkeerd gaat.

Eind november kreeg Lyft een vergunning van de staat Californië om zelfrijdende auto’s op de openbare weg te testen. De eerste testritten zijn nu een feit. Hoeveel testvoertuigen er ingezet worden, is niet bekend. De autodeeldienst wil dat op korte termijn een aanzienlijk deel van de vloot autonoom rijdt.

Samenwerking nuTonomy

De zelfsturende voertuigen zijn ontwikkeld door nuTonomy. Lyft ging in juli van dit jaar de samenwerking met dit eveneens Amerikaanse bedrijf aan. NuTonomy helpt de autonome voertuigen in het Lyft-netwerk met software en een algoritme voor rijden in de stedelijke omgeving. “Ons partnerschap heeft twee doelen. Allereerst willen we mensen kennis laten maken met zelfrijdende auto’s, zodat ze de impact van de technologische ontwikkeling kunnen ervaren. Daarnaast wordt de feedback van de deelnemers die meewerken aan de pilot, gebruikt voor verdere ontwikkeling”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De autonome voertuigen rijden rond in Boston. Klanten kunnen via een app aangeven waar ze opgehaald willen worden. Het voertuig rijdt zelfstandig naar de locatie, haalt de klant op, en brengt deze vervolgens op de plaats van bestemming.

Lees ook: Ook Lyft mag zelfrijdende auto testen

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en RijschoolPro, het vakblad voor de rijschoolbranche

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.