Dekra opent testlocatie voor connected cars in Spanje

De internationale kennisorganisatie Dekra heeft een nieuwe testlocatie geopend in Malaga, waar getest kan worden met de auto van de toekomst. Op de Spaanse testbaan is ruimte voor onderzoek en het testen en doorontwikkelen van zelfrijdende modellen, connected auto’s en de toekomstige infrastructuur.

Tijdens de officiële opening van de testlocatie lieten experts van Dekra zien welke scenario’s het bedrijf heeft ontwikkeld om zogenoemde V2X-technologieën (vehicle-to-everything) te testen. Deze technologieën zorgen ervoor dat andere weggebruikers informatie ontvangen over de bewegingspatronen, de locatie van alle andere weggebruikers en over de infrastructuur in hun directe omgeving.

Dekra testte daarnaast ook assistentiesystemen bij links afslaan, waarschuwingssystemen voor de dode hoek, en pre-crash systemen. Ook werd het zogenaamde GLOSA-systeem getest, dat de optimale snelheid aangeeft om zeker te zijn van een groen verkeerslicht. Daarnaast stonden waarschuwingssystemen voor door rood licht rijden en een systeem voor verlies van voertuigcontrole op het menu. Al deze testscenario’s zijn vanaf nu ook voor klanten, waaronder autofabrikanten, beschikbaar.

Veiligheid en connectiviteit

“Met de testomgeving in Malaga, onderdeel van ons wereldwijde testnetwerk, kunnen we testen voor veiligheid en connectiviteit combineren, waardoor automotive fabrikanten en toeleveranciers zich kunnen onderscheiden. Fabrikanten kunnen zich nu voorbereiden op de toekomst”, aldus Ivo Rauh, lid van de Raad van Bestuur bij Dekra.

De testomgeving voor de connected car is een belangrijk deel van het internationale testnetwerk voor connected, automated en electric driving, vindt Bert Zoetbrood, CEO van Dekra’s divisie Product Testing & Certification: “De hub in Malaga focust voornamelijk op testen vroeg in de productontwikkelingsfase en R&D-validatie. Op de bestaande testtrack in Klettwitz en de recent overgenomen Lausitzring in Duitsland, vind je grotere testvolumes en meerdere projecten tegelijkertijd.”

Lees ook: Dekra steekt ruim 30 miljoen in testcircuit voor autonoom rijden

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste redacteur voor Tankpro, het vakblad voor de tankstationbranche. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor Zelfrijdend Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.