China bouwt ’s werelds grootste testzone voor zelfrijdende auto’s

De Chinese stad Zhangzhou is van plan ’s werelds grootste experimentele zone te bouwen voor autonoom rijden. Het gebied, dat 56 vierkante kilometer omvat, moet zelfrijdende auto’s in een gebied laten rijden dat lijkt op een stedelijke omgeving, inclusief verkeerslichten.

In deze experimenteerzone moet ook een indoor testgebied komen van 60.000 vierkante meter, meldt China Daily. Ook het Amerikaanse Mcity, onderdeel van de Universiteit van Michigan, is betrokken bij het project. Mcity test autonome voertuigen in een realistische omgeving. Met het project is 10 miljard yuan gemoeid, dat neerkomt op ongeveer 1,3 miljard euro. De testzone moet het einde van het jaar worden geopend.

Bekijk hieronder de beelden van de testzone van Mcity.

Lees ook: Amerika wil netwerk van testcircuits voor zelfrijdende auto’s 

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.