BMW zet zelfrijdend voertuig in bij eigen logistiek centrum

Bron: BMW

Op een logistiek centrum in het Duitse Wackersdorf heeft BMW een zelfrijdend voertuig ingezet. Deze rijdende robot moet diverse vrachten vervoeren in het magazijn. Met dit initiatief wil de autoproducent meer te weten komen over autonoom rijdende voertuigen.

Het bedrijf wil op dat gebied de komende jaren flinke stappen zetten. Onlangs vierde de Duitsers namelijk hun honderdjarig bestaan en zeiden tijdens die gelegenheid dat ze de ‘meest intelligente’ zelfrijdende auto willen maken, om zo de concurrentie af te troeven.

Sensoren

Onderdeel van die strategie is dus het gebruik van het zelfrijdende karretje in Wackersdorf. Het voertuig maakt gebruik van sensoren, een digitale kaart en radiogolven om zich voort te kunnen bewegen en obstakels op de weg te kunnen zien. Het voertuigje rijdt op stroom, die wordt geleverd door gerecyclede batterijen van een andere BMW-voertuig, namelijk de i3. Met een gevulde accu kan de rijdende robot acht uur worden gebruikt.

Door veel te investeren in autonome mobiliteit wil de Duitse producent voorkomen dat het de slag met de concurrentie verliest. Diverse autofabrikanten en techbedrijven zijn druk bezig met het ontwikkelen van software voor zelfrijdende voertuigen. Als BMW daar niet in mee gaat, verwacht de directie dat het op termijn slechts een toeleverancier wordt voor bedrijven die zelfrijdende auto’s op de consumentenmarkt brengt.

Lees ook: BMW wil de meest intelligente zelfrijdende auto maken

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.