BMW wil de ‘meest intelligente’ zelfrijdende auto maken

bron: bmw

Autofabrikant BMW wil de absolute voorloper worden op het gebied van zelfrijdende mobiliteit. Een bestuurder van het Duitse bedrijf maakte bekend dat de Duitse producent de ‘meest intelligente’ auto tot nu toe wil maken. Daarbij wil het bedrijf onder andere de technologiereuzen Google en Apple aftroeven.

BMW wil voorkomen dat het ingehaald wordt door ontwikkelingen in de automarkt, waarbij het doelt op de opkomst van zelfrijdende mobiliteit. Het moet namelijk niet zo zijn dat de Duitsers straks uitsluitend nog leverancier zijn voor bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in zelfrijdende auto’s.

Apple

De bestuurder, Klaus Fröhlich, maakt in dit verband een vergelijking met Foxconn en Apple. Daarbij is eerstgenoemde uitsluitend toeleverancier voor het laatste bedrijf, dat voorop loopt op het gebied van onder andere smartphones. Fröhlich wil voorkomen dat BMW de rol van Foxconn gaat vervullen.

De fabrikant wil daarom zijn r&d-afdeling fors uitbreiden. Momenteel werken ongeveer zesduizend van de in totaal dertigduizend BMW-medewerkers op de afdeling, zo’n twintig procent. Dat moet vijftig procent worden over vijf jaar. Die afdeling zou zich meer moeten gaan toeleggen op de ontwikkeling van software voor autonome voertuigen.

Toekomst

Hoe de toekomst van BMW er precies uitziet op het gebied van zelfrijdende auto’s is nog niet duidelijk. Fröhlich noch andere bestuurders zijn hierover al naar buiten getreden. Maar ze zijn er wel van overtuigd dat chauffeurloze voertuigen een belangrijke rol vervullen in toekomstige mobiliteit.

[mcembed]Schrijf je in voor de SDC360-nieuwsbrief[/mcembed]

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.