Siemens Mustang

Siemens laat Ford Mustang uit 1965 autonoom rijden

Bron: Siemens

Siemens en de Cranfield University hebben een Ford Mustang uit 1965 autonoom laten rijden tijdens het Goodwood Festival of Speed. Daarmee laten ze zien dat bestuurderloos rijden niet per se is voorbehouden aan nieuwe auto’s. Tegelijk toonde Siemens in het Future Lab wat zelfrijdende auto’s in de toekomst kunnen bieden.

Deelnemen aan de heuvelbeklimming van het Goodwood Festival is een prestigieuze gebeurtenis waar een breed scala aan voertuigen zich aan waagt. Dit jaar was daar ook een variant van de Ford Mustang bij, een klassieke muscle die bij veel mensen met brandstof in de aderen het hart sneller doet kloppen. Heel hard ging het weliswaar niet, maar de auto legde het uitdagende parcours wel zelf af. Een belangrijke voorwaarde was een 3D-model van het heuvelachtige parcours dat de auto moest rijden.

Oud en nieuw

De uitdaging voor Siemens en de Cranfield University zat hem vooral in het combineren van technologie en chassis uit 1965 met technologie die ruim een halve eeuw later is ontwikkeld. Op deze manier hebben de betrokkenen de geschiedenis en de toekomst van automotive bij elkaar willen brengen. In het Future Lab exposeerde Siemens tijdens het festival de mogelijkheden van autonoom rijden en racen, nu en in de toekomst.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.