Uber, Volvo

Uber start geen nieuwe proeven met autonome auto’s in Arizona

Er zullen niet langer zelfrijdende auto’s van Uber door de straten rijden in de Amerikaanse staat Arizona. Na een dodelijk ongeluk besloot Uber onlangs het programma voor autonome voertuigen op te schorten, maar wel met de toezegging om hier na een aantal maanden weer mee te beginnen. Maar het bedrijf zegt nu besloten te hebben om in ieder geval in Arizona van de openbare weg te blijven. 

Dit blijkt uit een mail van Uber-directeur Eric Meyhofer, die in handen is gekomen van het Amerikaanse vakblad ARS Technica. Hierin stelt de topman het personeel ervan op de hoogte wel door te gaan met autonome technologie, maar niet in Arizona.

Pittsburgh

Het bedrijf denkt nog deze zomer weer met zelfrijdende auto’s te gaan rijden in Pittsburgh en ook in overleg te zijn met de gouverneur van Californië, het DMV en de steden San Francisco en Sacramento over de mogelijkheden in deze staat. Op die plekken werden experimenten uitgevoerd, maar die werden stopgezet nadat een voetganger om het leven kwam door een aanrijding.

De precieze reden dat Uber heeft besloten om in Arizona het programma stop te zetten, is onbekend. De directeur schrijft in zijn mail dat een terugkeer gekoppeld is aan het bemachtigen van de juiste vergunningen én het doorvoeren van veiligheidsverbeteringen. “We blijven ons richten op een goede veiligheidsbeoordeling, waarbij alles van het systeem tot de training van de bestuurder wordt geëvalueerd.” In een verklaring stelt Uber zelfrijdende technologieën nog steeds heel belangrijk te vinden.

Veiligheidsaanpak

Wanneer de auto’s op de andere plekken weer de weg op gaan, zullen nieuwe experimenten in ieder geval op een meer beperkte schaal plaatsvinden. Er zullen specifieke zaken getest worden, waarbij actief wordt samengewerkt met experts op het gebied van hard- en software. “Door deze aanpak te volgen, kunnen we onze veiligheidsaspecten continu verbeteren”, schrijft Meyhofer.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en OVPro, het vakblad over het openbaar vervoer in Nederland en buitenland

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.