Jaguar Land Rover gaat kar trekken bij AutopleX-project

De Britse autoproducent Jaguar Land Rover neemt de leiding in het AutopleX-project, bedoeld om autonome technologie veiliger te maken. Voor het project is omgerekend bijna 5,4 miljoen euro uitgetrokken. Het onderzoek richt zich op connectiviteit en live mapping. Doel is om autonome auto’s effectiever te laten inspelen op andere weggebruikers en obstakels die zich buiten het blikveld van camera- of radarsystemen bevinden.

De Britten zijn op dit moment al bezig met het ontwikkelen van technologie voor volledig of gedeeltelijk autonoom rijdende auto’s. Met het project zal Jaguar Land Rover een volgende stap zetten. De autoproducent wil het vertrouwen in de zelfrijdende auto verder vergroten bij dagelijks gebruik, zowel op de weg als offroad en onder alle weersomstandigheden.

Samenwerking

“Dit project is cruciaal om zelfrijdende auto’s naar onze klanten te brengen in de toekomst. Samen met onze AutopleX-partners, proberen we alle data op gebied van slimme en autonome technologie in onze zelfrijdende voertuigen toe te passen, zodat de auto’s veilig in de meest uitdagende omstandigheden en in dagelijkse verkeerssituaties toegepast kunnen worden. Dit project zorgt ervoor dat we de meest intelligente zelfrijdende technieken kunnen gebruiken”, vertelt Chris Holmes, die zich voor Jaguar Land Rover bezighoudt met autonoom vervoer.

Bij het AutopleX-project wordt de benodigde technologie ontwikkeld met simulatie en met testen op de openbare weg, zowel op snelwegen als in de stad. Dat gebeurt in de omgeving van West Midlands in Groot-Brittannië. Het project wordt mede gedragen door Highways England, INRIX, Ricardo, Siemens, Transport for West Midlands en WMG van de University of Warwick.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste redacteur voor Tankpro, het vakblad voor de tankstationbranche. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor Zelfrijdend Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.