BP: zelfrijdende taxi’s van groot belang voor terugdringen uitstootcijfers

Zelfrijdende taxi’s die gebruikmaken van elektrische aandrijving zullen komende decennia een grote rol spelen bij het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat stelt het Britse olie- en gasconcern BP in zijn jaarlijkse Energy Outlook.

Deskundigen van BP voorspellen dat in 2040 een derde van alle kilometers wereldwijd elektrisch worden afgelegd. Hoewel volgens de cijfers in het rapport in 2040 hooguit 15 procent van de 2 miljard auto’s wereldwijd gebruikmaakt van elektrische aandrijving, maken deze elektrische auto’s wel veruit de meeste kilometers.

Zelfrijdende taxi

De onderzoekers denken vooral dat er komende jaren veel elektrische zelfrijdende taxi’s op de weg komen. Dankzij het intensieve gebruik van deze auto’s is de verwachting dat over 22 jaar toch bijna een derde van de kilometers elektrisch worden afgelegd.

Volgens econoom Spencer Dale van BP hebben de ontwikkelingen weliswaar positieve gevolgen voor het milieu, maar blijft olie komende twee decennia nog hard nodig om aan de wereldwijde energiebehoefte te kunnen voldoen. In het meest groene scenario voorspelt Dale dat een derde van de energie in 2040 afkomstig is van zonne-energie en windenergie. Olie en gas zijn in dat geval nog goed voor 40 procent van de totale energieproductie.

Lees ook: Zelfrijdende auto rijdt zuiniger dan gewoon voertuig

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste redacteur voor Tankpro, het vakblad voor de tankstationbranche. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor Zelfrijdend Vervoer.

2 reacties op “BP: zelfrijdende taxi’s van groot belang voor terugdringen uitstootcijfers”

Stef Bouwhuis|21.02.18|12:24

In de toekomst zullen we de zelfrijdende taxi’s gaan beschouwen als een ‘horizontale lift’. Zo gewoon zal het worden. De behoefte aan eigen particulier voertuigen, behalve voor een hobby, zal als totaal ouderwets worden gezien. Een persoonlijk voertuig is alleen interessant als je wil ‘zwerven’ in je vakantie en daarbij bijvoorbeeld veel goederen bij je hebt. Voor vervoer van A naar B is een ‘lift’ voldoende.

Lucas Nietveld|22.02.18|02:10

De meeste CO2 wordt aangemaakt door de mensheid!al die Computerservers!wordt er ook nog nagedacht,hoe we al die Miljarden Werkelozen uit moeten betalen,door deze Waan ideeen ?geld uitgeven aan zulke projecten!!over al in de wereld is armoede!honger!laten we dat eens oplossen !
Al die mensen kijken teveel films?zien nu alleen het grote geld !Deze ramp is niet te overzien !!
ze hebben te veel naar de Tekenfilms van Jetsons gekeken!!De Wereld Draait Door!
Lees Nostradamis !!!
Groet Exodus

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.