Renault presenteert autonome visie voor 2030 op IAA

Tijdens de aankomende IAA-autobeurs in het Duitse Frankfurt presenteert Renault de Symbioz. Deze auto representeert de visie van de Franse fabrikant op de toekomst. Op 12 september wordt het concept onthuld op de stand van het automerk. Deze speelt in op de verwachtingen van klanten als het gaat om mobiliteit in de stedelijke omgeving, lifestyle en milieu. Het model is een prototype voor toekomstige technologie op het gebied van autonoom rijden, elektrische aandrijving en connectieve mobiliteit.

De naam van het project, Symbioz, is afgeleid van ‘symbiosis’: het Oud-Griekse woord voor ‘samenleven’. Renault is ervan overtuigd dat de auto van de toekomst functioneert door permanente interactie met de omgeving, de infrastructuur en de digitale levensstijl van de inzittenden. De letter ‘Z’ verwijst naar Z.E., de elektrische en emissievrije aandrijftechniek van de Renault Symbioz.

IAA

De Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) is één van de grootste autobeurzen van Europa en wordt eens per twee jaar gehouden. Vakblad Zelfrijdend Vervoer zal volgende week aanwezig zijn tijdens de twee persdagen voorafgaand aan de officiële opening. Aankomende weken hopen we dus nog meer beursnieuws te kunnen bieden met het oog op het autonome vervoer. Meerdere fabrikanten, waaronder Mercedes en dus ook Renault hebben aangekondigd de modellen van de toekomst te tonen aan het grote publiek.

Bron foto: Renault

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.