NEVS, Inmotion, CES Asia

NEVS presenteert auto van de toekomst op CES Asia

Tijdens de technologiebeurs CES Asia in Shanghai heeft NEVS het zelfrijdende concept InMotion gepresenteerd aan het grote publiek. Volgens het bedrijf is het niet zomaar een normale auto. “Het is onze visie over hoe we in de toekomst veilig en efficiënt kunnen reizen door een stad. Dit zonder zelf een auto te bezitten en zonder chauffeur.” 

Een ritje met de InMotion moet vooral plezierig worden volgens de ontwerpers. “Of je nu onderweg wilt werken, rusten of met je vrienden wilt zijn, het wordt allemaal mogelijk in het voertuig”, aldus Frederik Fryklund, directeur communicatie bij NEVS. Het voertuig is gecreëerd als een visie voor een level 5 autonoom voertuig. Flexibiliteit is hoofdzaak bij de InMotion.

App

Het futuristisch uitziende voertuig kan door gebruikers makkelijk bediend worden door middel van een app op de smartphone. “Een ritje met ons voertuig zorgt telkens voor een gepersonaliseerde ervaring. Het interieur kan steeds afgestemd worden op de voorkeuren van de gebruiker. Daarnaast is het mogelijk om instellingen op te slaan via de app, zodat gebruikers telkens dezelfde ervaring en instellingen heeft.” Het bestellen van het vervoersmiddel verloopt via dezelfde app.

Wat het concept uniek maakt ten opzichte van andere massa-vervoersmiddelen is dat de gebruiker altijd op individuele basis het gemak kan instellen. De individuele benadering is daarbij uniek volgens het bedrijf. “Wanneer het voertuig aankomt, wordt het interieur meteen aangepast aan de voorkeuren van de gebruiker,. Deze stapt via de zijkant vanaf de stoep in. Zo is het voertuig ook optimaal veilig.”

Saab

NEVS staat voor National Electric Vehicle Sweden en is in vijf jaar geleden opgericht uit de restanten van de voormalige Zweedse autofabrikant Saab. Het bedrijf is op dit moment eigendom van drie bedrijven, namelijk NME Holdings, Tianjin Bin Hai Hi-tech Industrial Development Area en State Research Information Technology Co.

Het bedrijf is gevestigd in Trollhättan, Sweden. Daar bevindt zich het hoofdkantoor en daarnaast ook de research and development-afdeling. Momenteel wordt gewerkt aan een tweede R&D-faciliteit in de Chinese stad Tianjin, alsmede een productiefabriek in een andere Chinese stad: Fujian. Momenteel worden de NEVS-voertuigen geproduceerd bij het hoofdkantoor in Zweden.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

1 reactie op “NEVS presenteert auto van de toekomst op CES Asia”

Frank Thormann|05.08.17|12:29

Mooier dan de id buzz, van Volkswagen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.