Meer arbeidsongelukken bij Tesla dan bij andere autoproducenten

Werknemers van Tesla krijgen vaker te maken met arbeidsongelukken dan werknemers bij andere autofabrikanten. Eerder werd al aan de bel getrokken over de slechte werkomstandigheden bij de fabriek in Fremont, Californië. Nu blijkt dus ook dat er meer bedrijfsongevallen in de fabriek gebeuren.

In totaal vinden bijna 8 ongelukken plaats op iedere 100 werknemers, blijkt uit interne gegevens van Tesla. Het gemiddelde ligt op ongeveer 4 ongelukken op 100 werknemers meldt Automobielmanagement. Zij hebben de cijfers verkregen via Worksafe, een organisatie in Californië welke strijdt voor betere werkomstandigheden voor werknemers.

Grote groei

De slechte werkomstandigheden hebben waarschijnlijk te maken met het feit dat de productie van Tesla-auto’s de afgelopen tijd flink is opgeschroefd vanwege de populariteit van het automerk. Hierdoor zijn de werkomstandigheden in het gedrang gekomen volgend Worksafe. Vorig jaar rolde er zo’n 84.000 auto’s van de productieband, dat is 65 procent meer dan in 2015. Door de komst van de Model 3 moet het aantal geproduceerde auto’s aankomende jaren nog een stuk groter worden.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.