NIO EVE

Chinees bedrijf presenteert autonoom voertuig voor 2020

De Chinese startup NextEV heeft twee auto’s in zeer korte tijd gepresenteerd. Kwam het bedrijf onlangs met plannen voor een hypercar; nu komt het bedrijf met een autonoom voertuig dat in 2020 op de markt zou moeten verschijnen. De concept-auto heet EVE en is een visie van het bedrijf op de autoname personenauto. De naam van het automerk zelf wordt NIO. 

Vorig jaar november kwam de start-up met plannen voor een supercar, de EP9. Voor de meer doorsnee consument zou de EVE een goede autonome auto moeten vormen. Het futuristisch uitziende concept zou een actieradius van zo’n 670 km moeten hebben en zelf kunnen rijden. NIO heeft vooral aandacht besteed aan comfort voor inzittenden van de wagen. Alle ruiten kunnen dienst doen als displays voor de stapels infotainment die het merk wil bieden.

Kunstmatige intelligentie

EVE moet uitgerust worden met kunstmatige intelligentie. De auto leert daarmee de gebruiker en de voorkeuren kennen. De basis voor het concept, het hart van de auto, is NOMI. Het is een kunstmatige intelligentie-motor met menselijke uitstraling. Een digitale door spraak aangestuurde assistent die het actieve glas gebruikt om een nieuwe soorten van entertainment te bieden. Doordat de auto het rijden overneemt, is het vermaak van de inzittende ook echt de focus van de startup.

NIO EVE

NIO EVE

NIO EVE

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.