Nieuwe Seat Ibiza krijgt elektronische rij-assistent

De nieuwe versie van de Seat Ibiza is uitgerust met een rij-assistent. Ook zijn diverse ‘connected’ elementen toegevoegd aan het voertuig, onder meer op het gebied van audio-techniek. De nieuwe auto wordt voor het eerst aan het publiek getoond op de Autosalon in het Zwitserse Genève. Dat evenement vindt plaats van 9 tot en met 19 maar 2017.

De Ibiza is een van de populairste auto’s van het Spaanse merk en heeft nu dus een rij-assistent gekregen. Deze bestaat uit Front Assist en Adaptive Cruise Control. Ook zijn diverse andere nieuwe technische toepassingen in de auto verwerkt, namelijk Apple Car Play, Android Auto en Mirror Link.

Files voorspellen

Tevens maakt het bedrijf bekend dat het vanaf volgend jaar ook andere voertuigen gaat uitrusten met connected technologie. Deze techniek moet de relatie tussen auto, berijder en zijn omgeving naar een nieuw niveau brengen. Zo krijgen de voertuigen bijvoorbeeld real-time verkeersinformatie. Ook geeft het systeem aanbevelingen aan de bestuurder op het gebied van onder meer winkels en restaurants. Een andere opvallende innovatie is dat de Seats files voorspellen. Bij de navigatie wordt rekening gehouden met opstoppingen die er nog niet zijn, maar die logischerwijs zouden kunnen ontstaan.

Seat wil een voorloper zijn op het gebied van connectiviteit. Daarmee moet de rij-ervaring van bestuurder en inzittenden naar een hoog niveau worden getild. Het gaat hierbij niet alleen om zelfrijdende elementen, maar ook om bijvoorbeeld navigatie- en entertainment-aspecten.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.