Volvo, zelfrijdende auto, Autonomous_drive_commuting (1)

Automonteurs worstelen met komst zelfrijdende auto

Foto: Volvo

Hoe moeten automonteurs omgaan met de nieuwste technologieën? In de documentaire De Autovakmannen neemt filmmaker Gwen Jansen de kijker mee in de dagelijkse praktijk van een aantal uiteenlopende autobedrijven. In de film wordt ook minister Melanie Schultz van Haegen van dichtbij gevolgd. De minister van Infrastructuur en Milieu wil Nederland een voorbeeldrol geven rond smart mobility en de zelfrijdende auto.

Het vak van automonteur is er alles behalve makkelijker op geworden met de komst van de technologische ontwikkelingen. Gwen Jansen onderzoekt of de vakmannen en -vrouwen de ingrijpende wijzingen in hun vakgebied bij kunnen houden, of dat ze daar misschien helemaal niet mee bezig zijn.

In verschillende bioscopen

Daarnaast heeft de filmmaker Victor Dolk gevolgd, promovendus en aanvoerder van het studententeam van de TU Eindhoven. Hij bereidt zich voor op de Grand Cooperative Driving Challenge, een grote test met auto’s die zelf rijden en communiceren met elkaar en met hun omgeving. Het event vond vorig jaar mei plaats op de A270 tussen Helmond en Eindhoven.

Gwen Jansen heeft zelf jarenlang gewerkt tussen én met autovakmannen. Met haar werk wil de filmmaker deze mensen uit de schaduw halen. Ook wil ze en heel vooroordelen uit de weg ruimen, bijvoorbeeld dat een vrouw geen goede autotechnicus kan zijn. De film gaat donderdag 9 februari in premiere in CineMec in Ede. Daarna is de documentaire in verschillende bioscopen door heel Nederland te zien.

Bekijk de trailer:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

1 reactie op “Automonteurs worstelen met komst zelfrijdende auto”

Dennis Hijkoop|08.02.17|13:42

Dat is toch andere koek, dan sleutelen aan een Mini Cooper…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.