Ambitieus Lucid Motors lijkt grote concurrent voor Tesla

De relatief nieuwe fabrikant Lucid Motors heeft recent de Lucid Air gepresenteerd. Deze auto moet niet alleen een concurrent worden voor Tesla, maar moet ook tegenhanger worden van de BMW 7-serie en de Mercedes S-klasse. De Lucid Air wordt bovendien ‘autonomous-ready’ afgeleverd.

De Lucid Air bevat camera’s en sensoren voor de zelfrijdende functie, die wordt bijgehouden en verbeterd met software-updates, meldt Lucid Motors. De fabrikant heette tot voor kort Atieva en is gevestigd in Californië. Onlangs liet het bedrijf nog weten een nieuwe, 700 miljoen euro kostende fabriek te gaan bouwen in Arizona.

Luxe en techniek

Naast de autonome functie heeft de auto een aantal bijzondere kenmerken op het gebied van luxe en techniek. De Air bevat twee elektromotoren van 600 pk. Het accupakket heeft een sterkte van 130 kWh. Ter vergelijking: De Tesla S bevat ‘slechts’ 100 kWh. De Air heeft een actieradius van ongeveer 650 kilometer.

De wagen heeft daarnaast een volledig elektrische aandrijflijn en bijzondere verlichting met duizenden microlenzen. Dit systeem werkt volgens Lucid tot 50 procent zuiniger dan ledverlichting. Het audiosysteem bevat 29 speakers, die ook wind- en bandgeruis kunnen filteren. Volgens Amerikaanse media gaat deze ‘privéjet op vier wielen’ zo’n 150.000 euro kosten. Uiteindelijk hoopt Lucid Motors een versie te kunnen leveren van 60.000 euro.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.