Zelfrijdende auto-divisie van Google gaat zelfstandig verder

Google-moederbedrijf Alphabet wil het bedrijfsonderdeel dat werkt aan zelfrijdende auto’s verzelfstandigen. Dat heeft een topbestuurder van het Amerikaanse techbedrijf onlangs meegedeeld tijdens een technologieconferentie in de Verenigde Staten. Het bedrijf zit nu in het proces om de divisie om te vormen tot een zelfstandige eenheid.

Google werkt al geruime tijd aan de ontwikkeling van autonome voertuigen. Tot dusver werd dat altijd gedaan onder de hoede van moederbedrijf Alphabet. Daar moet verandering in komen, met de creatie van het stand-alone bedrijf.

Marktintroductie

Of dit ook betekent dat er op korte termijn op veel plaatsen zelfrijdende Google-auto’s te koop zijn, lijkt onwaarschijnlijk. Tijdens de conferentie werd duidelijk dat de voertuigen stapsgewijs op de markt worden geïntroduceerd. Als eerste in steden waar de weersomstandigheden en de verkeerssituaties het gemakkelijkst zijn voor zelfrijdende auto’s.

Alphabet heeft de strategie om meteen volledig autonoom rijdende voertuigen op de markt te brengen. In tegenstelling tot diverse andere fabrikanten, die hun voertuigen stapje voor stapje meer autonoom maken. Hoe het business model er precies uitziet, werd niet meegedeeld. “In de toekomst zijn er auto’s die aan individuen worden verkocht en auto’s die door individuen worden gedeeld. In welke markt wij actief zullen zijn, daar hebben we onze gedachten over”, hield bestuurder Astro Teller zich op de vlakte.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.