Toptrio vertrekt bij Google’s divisie voor zelfrijdende auto’s

Drie toptechneuten op het gebied van autonome voertuigen vertrekken bij Google. Het gaat onder meer om het gezicht van de divisie, namelijk Chris Urmson. Hij was tot voor kort werkzaam als Chief Technology Officer. Ook de belangrijkste software-ontwikkelaar Jiajun Zhu is niet meer actief voor de Amerikaanse technologiereus.

Google werkt al geruime tijd aan de ontwikkeling van automatisch rijdende voertuigen. De laatste twee jaar was Urmson voorman van het project. Hij gaf ook diverse lezingen over de toekomst van zelfrijdende auto’s en welke rol Google daarin kan spelen.

Obsessie

Na in totaal 7,5 jaar te hebben gewerkt voor de divisie besloot hij dat het tijd was geworden om zijn heil elders te zoeken. Wat hij nu precies gaat doen, is nog niet duidelijk. Urmson zei daarover: “Als ik een ander project kan vinden dat voor mij een obsessie wordt, prijs ik mezelf tweemaal gelukkig.”

Google-moederbedrijf Alphabet laat in een reactie weten dat Urmson een belangrijke kracht is geweest achter het project, dat hij heeft geholpen om het team van een researchfase naar een positie te brengen waarin deze levensreddende technologie werkelijkheid wordt. Naast Urmson en de al eerder genoemde Zhu, besloot ook Dave Ferguson te vertrekken. Door wie ze worden opgevolgd, is nog niet duidelijk.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.