‘Mogelijke samenwerking tussen Google en Fiat-Chrysler’

Autofabrikant Fiat-Chrysler en Google-moederbedrijf Alphabet praten momenteel over samenwerking op het gebied van zelfrijdende auto’s. De gesprekken zijn in een vergevorderd stadium, melden diverse internationale media. Beide bedrijven zouden al enkele maanden met elkaar in overleg zijn over hoe deze samenwerking er precies uit moet zien.

Het gaat hierbij om een partnerschap (betaalde link) waarbij Alphabet de kennis omtrent technologie voor autonome voertuigen deelt met de Italo-Amerikaanse fabrikant. De Google-moeder ziet zichzelf als toeleverancier voor traditionele autoproducenten. In hoeverre het bedrijf ook ambitie heeft om eigen voertuigen op de markt te brengen, is niet duidelijk.

Testen

Alohabet is al enkele jaren bezig met het testen van zelfrijdende voertuigen. Inmiddels zijn meer dan 1 miljoen kilometers gemaakt. Voor de tests worden onder meer voertuigen van Lexus gebruikt. Het aantal testlocaties wordt ook stelselmatig uitgebreid om de automatisch rijdende voertuigen te kunnen testen in verschillende weersomstandigheden.

Topman Sergio Marchionne van Fiat-Chrysler heeft in het verleden al eens aangegeven open te staan voor een samenwerking met technologiebedrijven voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Met een eventuele partnerschap met Alphabet lijkt die wens vorm te krijgen

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.