Lexus wacht met zelfrijdende techniek tot lancering nieuwe LS

Bron: Lexus

Autoproducent Lexus wil nog even wachten met de implementatie van zelfrijdende techniek. De Japanse fabrikant is van plan om diverse autopilot-systemen te integreren in de nieuwe versie van hun topmodel LS en niet in eerder te verschijnen modellen. Het gaat dan onder meer om de systemen ‘adaptive cruise control’ en ‘lane departure warning system’. Daarna worden deze systemen ook in andere Lexus-modellen verwerkt.

Momenteel werkt het dochterbedrijf van Toyota al aan zelfrijdende techniek. Om deze systemen te integreren in modellen die op korte termijn op de markt verschijnen vindt het bedrijf echter geen goed idee, schrijft het blad Autovisie.

Prioriteit

In het recente verleden had de ontwikkeling van zelfrijdende techniek geen prioriteit bij Lexus. Topman Hideki Watanabe denkt dat veel klanten niet enthousiast zijn over dit type auto. Nu wil het bedrijf dus alsnog deze technologie gaan toepassen.

De systemen die Lexus wil verwerken in hun toekomstige LS-auto’s zorgen ervoor dat het voertuig zelf kan stoppen en sturen. Zo is er een systeem waarmee het voertuig automatisch een baan opschuift, uiteraard pas als de bestuurder daar opdracht voor heeft gegeven middels een tik tegen de richtingaanwijzer.

Nadat deze is aangetikt, bepaalt het computersysteem van de auto zelf wanneer het juiste moment is om een rijbaan op te schuiven. Als het navigatiesysteem in de auto aanstaat, wordt rekening gehouden met de te nemen route. De auto schuift dus niet een baan op als het daardoor moeilijker wordt om de eerstvolgende afslag te nemen.

[mcembed]Schrijf je in voor de SDC360-nieuwsbrief[/mcembed]

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.