Google en Fiat-Chrysler werken aan zelfrijdende minivans

Chrysler

Google en Fiat Chrysler werken samen aan technologie voor het testen van zelfrijdende minivans. Mede daarvoor opent Google een nieuw technisch ontwikkelcentrum in een buitenwijk van Detroit. Google-engineers worden dit jaar al overgeplaatst naar het nieuwe centrum, dat gaat dienen als basis voor onderzoek op het gebied van autonoom rijden in Michigan.

Dat heeft Google-manager John Krafcik gezegd, schrijven Amerikaanse media. Het gebied rondom Detroit huisvest veel toeleveranciers van auto-onderdelen, technische bedrijven en onderzoeksbureaus, waarvan er enkele al samenwerkten met Google in het verleden.

Fiat Chrysler

Google is een van de voorlopers op het gebied van technologie rondom autonoom rijden. Eerder in mei tekende het bedrijf een overeenkomst voor een samenwerking met Fiat Chrysler. Het is de eerste autofabrikant waarmee Google samenwerkt. Google test onder andere in Silicon Valley intensief de technologie voor zelfrijdende auto’s, waardoor veel automakers gedwongen werden om hun eigen activiteiten op dit vlak te versnellen.

Het nieuwe onderzoekscentrum lijkt erop te wijzen dat Google het testgebied voor autonoom rijden gaat uitbreiden.”Veel van onze huidige partners zijn hier gevestigd”, vertelt Krafcik. “Deze lokale vestiging helpt ons om gemakkelijker met hen samen te werken en om toptalent te ontdekken in Michigan op het gebied van voertuigontwikkeling.”

Minivans

Google is nu samen met Fiat Chrysler begonnen aan de ontwikkeling van technologie om honderd hybride minivans autonoom te maken. Het doel is om technieken te vinden die het mogelijk maken om autonome technologie te implementeren in de huidige productielijn zodat ze beter werken op de openbare weg.

De minivans die worden gebruikt zijn de Pacifica’s van Chrysler, die pas sinds kort in de showroom staan. De planning is dat de zelfrijdende minivans aan het eind van 2016 de testbaan op gaan, maar ze komen niet beschikbaar voor publiek voorlopig.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.