Volvo past Artificial Intelligence toe in nieuwe modellen

Volvo XC90 Drive Me

Volvo Cars en NVIDIA gaan samen een geavanceerde kernprocessor ontwikkelen die geschikt is voor Artificial Intelligence (AI). Volvo gaat deze toepassen in de volgende generatie Volvo-modellen.

De hardware van NVIDIA biedt Volvo Cars de mogelijkheid een geavanceerd computerplatform in nieuwe Volvo-modellen te installeren. Volvo zal na 2020 het eerste model dat hiermee is uitgerust, presenteren. Vorig jaar werkten Volvo en NVIDIA ook al samen aan de ontwikkeling van geavanceerde systemen en software voor zelfrijdende auto’s.

Computerplatform

Met het nieuwe computerplatform kan Volvo grote stappen maken in de implementatie van innovatieve rijassistentiesystemen, energiebeheer en ‘in-car’-personalisatiemogelijkheden. Volgens de autofabrikant stelt de nieuwe hardware de onderneming in staat om ‘op een veilige manier volledig autonoom rijdende auto’s te introduceren’.

“Een succesvolle introductie van autonoom rijden vereist een enorme hoeveelheid computerkracht en een voortdurende vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie”, aldus topman Håkan Samuelsson van Volvo Cars. “Onze nieuwe overeenkomst met NVIDIA is een belangrijk stuk van die puzzel. Het helpt ons veilige zelfrijdende auto’s aan onze klanten aan te bieden.”

“Volvo loopt voorop als het aankomt op veiligheid en innovatie. Het merk begrijpt als geen ander dat er een directe link bestaat tussen veiligheid, comfort en de computercapaciteit in een auto”, zegt directeur Jensen Huang van NVIDIA.

Het toekomstige voertuigplatform SPA 2 is de volgende generatie van Volvo’s modulaire SPA-platform dat Volvo gebruikt voor de huidige 90 en 60-serie. SPA 2 voegt hier technologieën van de volgende generatie aan het bestaande SPA-platform toe, zoals elektrificatie, connectiviteit en autonoom rijden. De krachtige kernprocessor maakt regelmatige software-updates op afstand mogelijk en gemakkelijk.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van Zelfrijdend Vervoer en adjunct-hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.