TU/e campus

Studenten TU/e maken autonome belijningsrobot

Bron: TU Eindhoven

Studenten van Technische Universiteit Eindhoven SURE Innovation hebben een autonome belijningsrobot voor voetbalvelden ontwikkeld. De robot kan oude belijning van nieuwe verf voorzien, maar ook een nieuw veld belijnen. De prototype is in opdracht van een bedrijf gebouwd door de studenten.

De robot kan autonoom bestaande rechte lijnen van een voetbalveld herkennen, volgen en overspuiten met verf. De lijnen worden herkend door dezelfde beeldherkenning software die bijvoorbeeld ook hobbels in het gras corrigeert. De robot is volledig ontworpen door vier studenten van de TU/e.

belijningsrobotDe belijningsrobot.

Zelfstandig

De robot moet uiteindelijk volledig zelfstandig een heel veld, bestaand en nieuw, kunnen belijnen. De positie van de robot moet op basis van GPS kunnen worden bepaald, zodat deze de optimale route kan rijden. Volgens TU/e moet hier nog een interface voor worden ontwikkeld, om de robot te besturen. Daardoor kan het later ook mogelijk worden om andere soorten sportvelden te belijnen, zoals basketbalvelden. TU/e Innovation blijft betrokken bij deze fase van het project.

TU/e SURE Innovation werd in 2013 opgericht. Via SURE worden de beste masterstudenten gekoppeld aan bedrijven om hun innovatievraag op te lossen. De autonome robot is hier een voorbeeld van.

Onderwerpen: ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is vaste redacteur van SpoorPro.nl en RailTech.com. Ze schrijft ook regelmatig voor ZelfrijdendVervoer.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.