Nederlands bedrijf AND maakt met Continental navigatiekaarten voor zelfrijdende auto

Foto ter illustratie. Bron: TomTom

De Nederlandse kaartenmaker AND en de Duitse auto-onderdelenfabrikant Continental maken sinds deze maand samen slimme HD-navigatiekaarten. Beide bedrijven spelen hiermee in op de komst van de zelfrijdende auto.

Die slimme kaarten die ze samen gaan maken, zijn kaarten die continu verrijkt worden met data die wordt opgepikt door camera’s en sensoren in auto’s. “Eigenlijk alles dat wordt opgepikt en dat we kunnen gebruiken”, zegt Arjan Spigt van AND. “Je moet daarbij denken aan data als verkeersborden en belijning.”

Moderne eisen

Die data is belangrijk voor de zelfrijdende auto’s, zegt hij. “Want met zulke gegevens weet die auto straks waar die zich bevindt en hoe die moet rijden en moet reageren in het verkeer.”

Het gaat echt om een samenwerking, benadrukt Spigt. Dus beide partijen brengen hun expertise in. Zo heeft Continental veel ervaring met cloud services en het verzamelen en verwerken van locatie-gebaseerde gegevens. En AND heeft kennis van kaarten maken en onderhouden. Het beste van twee werelden komt dus samen, zeggen ze bij de kaartenmaker uit Capelle aan den IJssel. En dat is volgens hen hard nodig, want de huidige manier van kaarten maken, voldoet niet meer aan de moderne eisen.

Auteur: JanPieter Rottier

Jan Pieter Rottier is vaste redacteur van Verkeersnet.nl. Regelmatig schrijft hij ook voor Zelfrijdendvervoer.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.