Strijd om beste informatiesysteem voor zelfrijdende auto

Om zelfrijdende auto’s zo goed mogelijk te voorzien van actuele verkeersinformatie, houdt de provincie Noord-Holland een speciale wedstrijd: Hack the Road. Op het circuit van Zandvoort krijgen teams 48 uur de tijd om een systeem te bouwen waarmee op provinciale wegen verkeersinformatie overgebracht kan worden naar de zelfrijdende auto. Hack the Road vindt plaats van 14 tot 16 september 2017.

Het winnende team krijgt een reis naar Californië om daar hun prototype te presenteren aan geïnteresseerde overheden, bedrijven en universiteiten.

Route aanpassen

“Informatie die van belang is voor de automobilist zoals gevaarlijke weersituaties of de huidige verkeerssituatie op de weg, wordt in de nabije toekomst naar slimme auto’s gecommuniceerd”, meldt de provincie. “Bij verkeershinder kan bijvoorbeeld de route of de gewenste rijsnelheid automatisch worden aangepast. Dit zorgt voor een efficiëntere maar bovenal ook voor een plezierige rijervaring. De provinciale wegen, en wegen in het algemeen, zijn op dit moment nog niet klaar voor de slimme, zelfrijdende auto. De deelnemers aan Hack the Road gaan hier verandering in brengen.”

Aanmelden Hackathon

Ontwikkelaars, designers, programmeurs, infrastructuur experts en deskundigen op het gebied van zelfrijdende voertuigen kunnen zich tot en met 13 september aanmelden om deel te nemen aan de hackathon. Voor het maken van hun prototype krijgen deelnemers toegang tot nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence (AI), Internet of Things (IoT) en Augmented Reality (AR).

De laatste dag van de hackathon, 16 september, pitchen de teams hun prototype aan een deskundige jury. Voor de top drie is er onder andere een prijzenpot ter waarde van 20.000 euro beschikbaar.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.